Administrativa verktyg gör skillnad

2019-01-16:

Att din app ser bra ut, har smarta funktioner och fungerar problemfritt är en självklarhet – men för att en app ska lyckas måste du också ha tillgång till bra och välgenomtänkta administrativa verktyg för att hantera din app efter att den släppts.

En app består av mycket mer än bara det gränssnitt man ser i mobilen, t.ex. kräver nästan alla appar någon typ av backend där databaser, filer och användare lagras och hanteras. Men det är också av största vikt att ha verktyg för att kunna redigera såväl appens innehåll samt hantera appens användare.

Vi på Aplexa har lagt mycket tid och mycket tankearbete på att ta fram administrativa verktyg som vi kan tillhandahålla för alla appar vi utvecklar och som dessutom är anpassningsbara för att kunna fungera så optimalt som möjligt för varje app.

Innehållshantering

Vill du kunna uppdatera information i din app? Vill du kunna publicera nyheter? Eller vill du kunna redigera din produktkatalog även efter att appen har släppts? Ja, då krävs någon typ av administrativt verktyg för detta. Det är lätt att prioritera bort dessa verktyg, då appens slutanvändare inte ser dessa. Att arbeta med innehåll måste vara enkelt och bekvämt och därför bör minst lika mycket fokus läggas här som på själva appen.

Vi på Aplexa har vi tagit innehållshantering till en helt ny nivå genom att utveckla ett helt eget system som kallas Content One. Det är ett skräddarsytt verktyg dör att arbeta med just innehåll i appar. Genom verktyget får varje app ett skräddarsytt gränssnitt för att kunna redigera i den specifika appen. I verktyget kan du redigera all typ av innehåll och till och med förhandsgranska exakt hur innehållet kommer se ut i din app innan det publiceras.

HANTERA DINA ANVÄNDARE

Vad händer när en användare hör av sig till dig och har glömt sitt användarnamn? Vore det inte en bra idé att skicka ut en push-notis till alla appens användare om den senaste kampanjen? För det här krävs administrativa verktyg.

När vi på Aplexa tar fram appar använder vi de funktioner vår plattform har inbyggda för just dessa uppgifter. I Aquro App Manager hanterar app-ägare sina användare, skicka push-notiser och kan ta del av användarstatistik.

Vill ni också dra nytta av våra avancerade men lättanvända administrativa verktyg för din app?

Hör av dig till oss eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Författare

Johan Nordström är en av Sveriges främsta utvecklare inom mobil applikationsutveckling och en av grundarna till Aplexa. Johans karriär började i början på 2000-talet då han drev ett etablerat webbhotell. Johan är en av hjärnorna bakom Aquro Platform och Aquro CM – vår marknadsledande utvecklingsplattform och vårt kraftfulla verktyg för innehållshantering.

Johan Nordström