En app – för iPhone, Android och nu även macOS.

Tack vare att vi på Aplexa valt att utveckla våra appar med vår egna cross-platform-teknik utvecklar vi en och samma app som går att använda på både iPhone och Android. Detta gör oss nästan dubbelt så effektiva som andra aktörer som måste utveckla en app för iPhone och en app för Android.

Att kunna halvera utvecklingstiden för en app betyder dels att kapitalbehovet för att utveckla appen minskar, men det öppnar även upp för att lägga mer tid och energi på att utveckla de funktioner som gör just er app unik och mindre tid på att göra samma jobb för två plattformar.

Det är därför med stor glädje vi nu kan säga att de appar vi utvecklar även går att köra på Apples nya Mac-datorer. Det betyder att när vi utvecklar er app så går den att använda på iPhone, Android och macOS.

Detta gör att er app kan köras direkt på en dator och därmed dra nytta av de fördelar som en dator har över mobiltelefoner; t.ex. en större skärm, tangentbord och mus samt ett mer komplett lokalt filsystem.

Vi kan även vid behov specialanpassa appen för att köras på macOS och därmed anpassa eller bygga specifika vyer som enbart ser ut och fungerar på ett speciellt sätt när appen körs på macOS.

Det skulle kunna vara vissa administrativa funktioner som är svåra att genomföra på mobilens mindre skärm eller andra vyer som kan optimeras för att dra nytta av datorns fördelar.

Är du intresserad av att ta fram en app som fungerar på såväl iPhone, Android som macOS? Hör av dig så berättar vi mer!

Vi hjälper dig att bygga din app.

Hör av dig till oss eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Författare

Johan Nordström är en av Sveriges främsta utvecklare inom mobil applikationsutveckling och en av grundarna till Aplexa. Johans karriär började i början på 2000-talet då han drev ett etablerat webbhotell. Johan är en av hjärnorna bakom Aquro Platform och Aquro CM – vår marknadsledande utvecklingsplattform och vårt kraftfulla verktyg för innehållshantering.

Johan Nordström