En verktygslåda som gör appar både bättre och billigare

2019-01-10:

Vi på Aplexa bygger alla våra appar i vår egna marknadsledande apputvecklingsplattform Aquro Platform. En plattform som har utvecklats under många år. Enda sen dag ett har plattformen haft ett centralt fokus: återanvändbarhet.

Genom att göra det möjligt att återanvända den kod man en gång skrivit så sparar man inte bara tid genom att man inte behöva skriva samma kod flera gånger, utan man ökar också kvaliteten över tid då den koden man använder flera gånger är väl testad och bevisligen fungerar.

Genom Aquro Platform tvingas denna typ av återanvändbarhet fram genom ett par olika metoder. T.ex. genom att vi utvecklar gränsnittskomponenter separat för att sedan kunna använda de i olika vyer istället för att i varje vy bygga komponenten gång på gång.

Samma typ av tänk har vi på Aplexa anammat genom att istället för att bygga olika funktioner gång på gång samlat ihop de lösningar vi bygger till ett bibliotek av färdiga moduler och funktioner som vi enkelt kan implementera i de olika apparna vi bygger. Varje modul och funktion anpassas sedan för varje apps specifika behov.

I vårt bibliotek med färdiga funktioner finns bland annat:

  • Betalningsintegration med Stripe
  • Live-chatt
  • Kartor via Google Maps
  • Inloggning och signering med BankID
  • Inloggning via Facebook
  • Push-notiser
  • Skanning av QR-koder

Utöver dessa färdiga moduler och funktioner har vi även satsat på att bygga avancerade, men lättanvända, verktyg för att administrera såväl användare som text- och bildinnehåll, samt möjligheten att skicka ut push-notiser. Genom att ha dessa administrativa verktyg färdiga kan vi minska ner utvecklingstiden och samtidigt öka kvalitén.

Läs gärna mer om våra administrativa verktyg här.

Vill ni också dra nytta av färdiga moduler och avancerade administrativa verktyg för att ge din app en kickstart när den ska utvecklas?

Hör av dig till oss eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Författare

Johan Nordström är en av Sveriges främsta utvecklare inom mobil applikationsutveckling och en av grundarna till Aplexa. Johans karriär började i början på 2000-talet då han drev ett etablerat webbhotell. Johan är en av hjärnorna bakom Aquro Platform och Aquro CM – vår marknadsledande utvecklingsplattform och vårt kraftfulla verktyg för innehållshantering.

Johan Nordström